سلامتی

درباره سلامتی

تغذیه مناسب در مواجهه با اسهال: راهکارها و توصیه‌ها

تغذیه مناسب در مواجهه با اسهال بسیار مهم است، زیرا اسهال می‌تواند منجر به از دست دادن مایعات و مواد مغذی شود. در زیر، توصیه‌ها و راهکارهایی برای تغذیه در مواجهه با اسهال آورده شده است:

1. مایعات کافی: از از دست دادن مایعات به دلیل اسهال جلوگیری کنید. آب، نوشیدنی‌های الکترولیتی (مانند مایعات حاوی اندامین و پتاسیم)، عصاره‌ها و چای گلاب می‌توانند به انعطاف و ترتیب مایعات کمک کنند.

2. جلوگیری از افت وزن: در صورتی که اسهال شدید و مداومی دارید و از دست دادن وزن مشاهده می‌کنید، باید با پزشک خود مشورت کنید. او ممکن است به شما مکمل‌های غذایی مانند پودرهای ترکیبی الکترولیتی یا پروتئین تجویز کند.

3. مصرف مواد غذایی آرام‌آور: مصرف مواد غذایی خوبی که می‌توانند تحریک کمتری در روده‌ها ایجاد کنند، مفید است. برخی از مواد غذایی آرام‌آور شامل برنج، نخودفرنگی، سوپ‌های گلابی و موز هستند.

4. پرهیز از مواد غذایی مشکوک به تازگی: در طول اسهال، بهتر است از مواد غذایی تازه و خطرناک مانند ماهی تازه، تخم‌مرغ خام، لبنیات تازه (در صورتی که مشکلات حساسیت به لاکتوز ندارید)، و مواد غذایی خام پرهیز کنید.

5. تجنب مواد غذایی دارای آهن بالا: از مصرف مکمل‌های آهن و مواد غذایی دارای آهن بالا (مانند گوشت قرمز) در طول اسهال پرهیز کنید، زیرا آهن می‌تواند تحریک‌کننده روده‌ها باشد.

6. مصرف پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها می‌توانند به تعادل میکروبیوم روده‌ای کمک کنند و در تسریع فرآیند بهبود اسهال مؤثر باشند. پیشنهاد می‌شود با پزشک خود در مورد مصرف پروبیوتیک‌ها مشورت کنید.

7. تغذیه متعادل: تلاش کنید تا مواد غذایی متنوع و تغذیه‌ای کامل دریافت کنید. این شامل مواد غذایی مانند پروتئین، فیبر، و ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است.

8. مشورت با پزشک: اگر اسهال به مدت طولانی ادامه داشته و بهبود نیافته است یا علائم ناگواری دارد، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. اسهال ممکن است ناشی از عفونت‌ها یا مشکلات دیگر در سلامت روده‌ها باشد که نیاز به تشخیص و درمان دارد. توضیحات بیشتر

+ نوشته شده در سه شنبه 4 مهر 1402ساعت 13:37 توسط shakiba |